top of page

BLOG VĚDOMÍ  TRANSFORMACE

"Z temnoty duše světlo" projekt a film

Aktualizováno: 29. 6. 2022

Když se transformace promění v chaos a rozpadnou se životní hodnoty. Svojí účastí ve filmu podporuji celý projekt. Mnoha lidem pomohl otevřeně mluvit. Úleva, která přichází ve chvíli, když zjistíte, že se nezbláznil ani svět, ani vy.


Po dobu dvou let se film promítal v několika městech. Vznikaly besedy s lidmi, kteří procházejí různými zážitky i s psychology a psychiatry. Výborná zkušenost zjistit, jak je veřejnost otevřena tak mystickému a kontroverznímu tématu. V České republice jsme otevřenější mnohem víc než na Slovensku. Zde se promítání v některých kinech dokonce zakázalo jako porušení tabu.


V dokumentu najdete také sdílení Stanislava Grofa - psychiatra a objevitele holotropního dýchání, který se zasloužil o výzkumy vědomí, rozvoj v oblasti transpersonální psychologie a výzkumy LSD. Napsal řadu moudrých knih, které velmi doporučuji.


Stanislav Grof je pro mě fenomenální bytost, která dokáže k tématu naprosto konkrétně vystihnout a popsat probuzený vnitřní svět i jeho okolnosti.


Podívejte se na ukázku nebo celý film, který vznikl v roce 2017. Natočil Viliam Poltikovič ve spolupráci s centrem Holos Opava. Zde také odkaz na stránky projektu.






544 zobrazení
bottom of page